Türkiye kendini anlatıyor..Binlerce farklı konuda röportajlar yapıyoruz.. siz de katılmak isterseniz; Online röportajlar için Facebook'da Nazan Arkadaşımızı facebook.com/nazan.soruyor ekkleyebilirsiniz. Eğer belli bir konuda paylaşmak istediğiniz kendinize ait yazlarınız varsa bize adresinden ulaştırabiliriniz, hemen yayınlarız.

Türk Hava Yolları Parfümü ve Elif Hanımın Düşünceleri

Elif Yiğit, Eğitimci, 28 yaşında, İstanbul'da yaşıyor.

Elif hanım sık sık yurtdışına ve yurt içinde de farklı noktalara işiniz gereği uçtuğunuzu öğrendik. Hangi havayolları ile ile uçuyorsunuz bilemiyorum ama bakın Türk Hava Yolları artık kendine has kokusuyla uçacakmış. Adını da TK 1933 koymuşlar. Bu özel koku 5 farklı kıtadan gelen hammaddelerden elde edilmiş. Listesi de şu;

Çin’den Okaliptus, Fas’tan Portakal Çiçeği, Yunanistan’dan Sakız Ağacı, Kıbrıs’tan Greyfurt, Makedonya’dan Ardıç Yağı, Rusya’dan Misk Adaçayı, İtalya’dan Bergamot, Meksika’dan Misket Limonu, İspanya’dan Limon, Macaristan’dan Mavi Papatya, Brezilya’dan Pelesenk, İran’dan Kasnı, Pakistan’dan Limon Otu, Yemen’den Mürursa, Mısır’dan Yasemin, Somali’den Günnük, Hindistan’dan Nane, ABD’den Virginia Sedir Ağacı, Tanzanya’dan Yılan Yağı, Güney Afrika’dan Hint Karanfili, Ruanda’dan Vanilya, Endonezya’dan Tefarik, Vietnam’dan Fesleğen,  Türkiye’den Kekik, Defne, Lavanta, Mercan Köşkü ve Kanada'dan Köknar yer alıyor."

BK- Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bilinen ve değer verilen bir marka olabilmek için artık şirketler çok yaratıcı olmak zorunda. THY'nın bu koku fikrini çok beğendim.

Endonezya'dan Tefarik bile var!
Tefarik ne acaba? İlk kez duyuyorum. Çiçek mi, ot mu? Listeye bakınca aslında aşağı yukarı bir fikir veriyor. Oldukça hafif ve ferahlatıcı bir havası olmalı. Çok sık parfüm değiştiren birisi olarak biraz bilgiliyimdir bu konularda.

Kokuyu çok beğenirseniz artık hep THY ile mi uçarsınız?
Genelde iş için seyahat ettiğim için şirketim doğal olarak önce fiyata bakıyor. Kim daha ucuza veriyorsa bileti mecburen o firmayla uçuyorum. Fakat tatile gideceğim zaman, eğer baş döndürücü bir kokuysa bu TK1933, sırf onun için Türk Hava Yollarını tercih edebilirim :)

THY Kadınları nasıl kandıracağını iyi biliyor galiba
Tüm dünya kadınları kandırmak için uğraşmıyor mu?

BK- Seyahat etmeyi en sevmediğiniz ülke?
Türkiye

En sevdiğiniz?
Kanada

Uçaktayken; daha çok uyur musunuz, okur musunuz?
Okumaya çalışırım sonrada uyuya kalırım. Arabaya, uçağa, otobüse binince tembelleşiyorum galiba :)

Neler okursunuz daha çok?
İşim için okumam gereken dosyalar yoksa genelde u gün havalanından aldığım bir kitabı okurum. Her seferinde farklı tarzda bir kitap oluyor elimde.

BK- Hangisi daha heyecan verici; uçağın kalkması mı inmesi mi?
Kalkması

Elif hanım, size iyi seyahatler, bol parfümlü uçuşlar
Teşekkürler :)

30 Mayıs 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder