Türkiye kendini anlatıyor..Binlerce farklı konuda röportajlar yapıyoruz.. siz de katılmak isterseniz; Online röportajlar için Facebook'da Nazan Arkadaşımızı facebook.com/nazan.soruyor ekkleyebilirsiniz. Eğer belli bir konuda paylaşmak istediğiniz kendinize ait yazlarınız varsa bize adresinden ulaştırabiliriniz, hemen yayınlarız.

Bir Mersinli ile Mersin İdman Yurdu Üzerine

Yılmaz Padır, 22 yaşında, Mersin İdman Yurdu Facebook sayfası yöneticisi

BK- Yılmaz Bey, Mersinin yerlisi misiniz yoksa sonradan gelipte bir Mersinli'den daha çok Mersinli olanlardan mısınız?
7 göbek Mersinliyim . Hani o çok sık deklare edilen Mersin'de Mersinli yoktur , doğudan gelen vatandaşlarımız Mersin'i oluştur tabusuna inat ben öz be öz Mersinliyim , Mersin'in yerlisiyim ve bundan gurur duyuyorum .

Yıllar evvel Mersinli bir arkadaşım demişti; Herkes Mersinli olamaz, Mersin'de soluk almak lazım diye. Hala dolanır mı bu laf halk arasında?
Tabiki . Dünyanın en iyi aşçısını getirin Mersin'in en ücra köşesinde yiyeceğiniz tantuniyi , kerebiçi , cezeryeyi yapamaz . Bizimde bir sözümüz var : Şiirler , şarkılar İstanbul'u anlatır çünkü Mersin anlatılmaz yaşanır ..

Hemen hemen her şehrin 'spor'u varken. Mersinin İdman Yurdu var.. takımın adının böyle olması farklı bir hava veriyor mu sizce bu kente?
Türkiye'nin en orjinal isimli takımlarından biriyiz . Takımımızın adıyla , mazisiyle , taraftarıyla her unsuruyla gurur duyuyoruz . xspor yspor değil adıyla şanıyla Mersin İdman Yurdu diyoruz .

BK- Tantuni deyince akan sular duruyor galiba bu şehirde. Pek bu sene Mersinli futbolcular tantuniyi az yedikleri, kerebiçi sevmedikleri için mi takım oldukça zorlandı acaba?
Tantuni Mersin ve Mersinliler için apayrı bir yere sahip . Sabah kahvaltısında tantuni yiyen insanlarız biz . Futbolcular konusuna gelince , işin açıkçası futbolu kafasında bitiren ya da Mersin'e para kazanmak için gelen futbolcuların tercih edilmesi başarısız olmamıza neden oldu diyebiliriz . Şehri ve takımı biraz olsun sahiplenen bir futbolcu ekibine sahip olsaydık bu noktaya geleceğimizi düşünmüyorum zira isimsel bazda bakıldığında ligi orta sıralarda tamamlayacak bir kadroya sahiptik

Mersin dışında hangi takımlar düşmeyi hak etmişti bu yıl (2012-2013 sezonunda), hangi takımların şanslı veya şansız olduğunu düşünüyorsunuz?
İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Orduspor küme düşmeyi hak etmişlerdi ve nitekim düştüler . Realist olmak gerekirse bizde hak etmedik diyemeyiz . Ben hiçbir başarı ya da başarısızlığı şansa endekslemenin doğru olduğuna inanmıyorum ancak sezonun takdir edilmesi gereken takımları başta Akhisarspor ve Kasımpaşa'dır .

BK- Süper Lige baktığımızda Akdeniz ve Ege sahillerinden Antalya dışında başka bir takım göremiyoruz. Neden böyle? Kocaman Çukurova neden ligde kalıcı. ses getiren takımlar çıkaramıyor? Oysa zenginlik buralarda, hayat buralarda güzel, hava buralarda harika, insanlar buralarda daha sıcak, daha bir futbol havası var. İspanya, İtalya gibi.
Baktığınız zaman Karadeniz takımlarının birbirleriyle saha içi ve tribünde ne kadar rekabet içinde olurlarsa olsunlar saha dışında ve tüm bürokratik ilişkilerde birbirlerini desteklediklerini görürsünüz . Akdeniz ve Ege'de ise takımların taraftarlar ve yönetimsel bazda her konuda birbirlerine bir nefret beslediğini analiz edebilirsiniz . Mersin ve Adana gibi şehirler her futbolcunun gelmek isteyeceği bir iklim ve sosyal yapıya sahip ancak bu iki şehir birbirlerine düşmekten son senelerde elle tutulur bir sportif başarı sağlayamadılar . Aynı durumu İzmir içinde söyleyebiliriz . Umarım Mersin İdman Yurdu'muz önümüzdeki senelerde bu olumsuzluğu yıkacaktır .

Yılmaz Bey, sizin bu Mersin hep mı sıcak oluyor? Ne zaman gelsek yanıyoruz. İyi yaşıyorsunuz vallahi orada. Yaz gelince Mersinliler genelde deniz mi sever yayla mı?
Mersin'de 9 ay yaz , 3 ay bahar var diyebiliriz . Mersin coğrafik yapı gereği yayla ve deniz arası 30-40 kilometre kadar az bir mesafenin olduğu bir şehir . Bu nedenle Mersinliler sabah denize gitmeyi akşam yaylaya çıkmayı severler .

BK- Mersin deyince aklınıza gelen 3 güzel şey?
Mersin İdman Yurdu , tantuni ve Şeytanlar Grubu

BK - Peki 2 kötü şey?
Nükleer santral ve bunaltıcı sıcaklar.

BK- Son bir soru daha; geçen sezon başlarken içinizden "keşke şu futbolcu bize gelse" diye görmeyi en çok istediğiniz isim kimdi?
Bizi süper lige çıkaran ve gerçekten giydiği formanın hakkını veren Adem Büyük bu soruda sanırım tüm taraftarlarımızın ortak paydasıdır

BK- Yılmaz Bey, bu güzel sohbeti şimdilik burada noktalıyoruz fakat ilerleyen aylarda yine devam edeceğiz. Mersinlilere sevgiler ve Mersin İdman Yurduna başarılar.
Bende yüz binlerce Mersin İdman Yurdu taraftarı adına size çalışmalarınızda başarılar diliyor , sevgi ve saygılarımı iletiyorum .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder